Jan Hensema is geboren op 30 juni 1944 te Dordrecht. Iedereen kent hem, maar vooral kent men zijn tekeningen van stad en streek. Jan is als illustrator onder andere werkzaam voor het ANP, de Haagsche Courant, het bedrijfsleven en SBS-6
Aangenaam … Jan Hensema

Aangenaam … Jan Hensema

Jan_foto-785246

 

Jan Hensema werd geboren op 30 juni 1944 te Dordrecht. Iedereen kent hem, maar vooral kent men zijn tekeningen van stad en streek. Van jongsafaan is hij bezig met tekenen. Hij volgde de L.O. opleiding tekenen, maar ging vervolgens een heel ander vak in, namelijk dat van glazenier. In zijn vrije tijd volgde hij een opleiding aan de Rotterdamse Akademie voor Beeldende Kunst, o.a. bij de in 1984 overleden beroemde stadsgenoot Otto Dicke.

Na het beëindigen van zijn glazeniersloopbaan is Jan Hensema zich volledig gaan toeleggen op het vak van illustrator. Sinds 1971 werkt hij Freelance voor Dagblad De Dordtenaar en de Haagsche Courant. Tevens maakt hij ook rechtbanktekeningen voor het A.N.P., SBS6, vakblad Handhaving, uitgave van V.R.O.M. en eerder genoemde dagbladen.

Jan_handtekening-728438