Jan Hensema is geboren op 30 juni 1944 te Dordrecht. Iedereen kent hem, maar vooral kent men zijn tekeningen van stad en streek. Jan is als illustrator onder andere werkzaam voor het ANP, de Haagsche Courant, het bedrijfsleven en SBS-6
BN De Stem: Geheugenverlies op cruciaal moment

BN De Stem: Geheugenverlies op cruciaal moment

 

door Paul Vugts. woensdag 14 januari 2009 | 07:30 | Laatst bijgewerkt op: woensdag 14 januari 2009 | 11:27

Rechtbanktekening van de verdachte naast zijn advocaat Peter Plasman. Illustratie Jan Hensema

Rechtbanktekening van de verdachte naast zijn advocaat Peter Plasman. Illustratie Jan Hensema

AMSTERDAM – Hij had zeker een liter wodka op toen hij op 9 juli vorig jaar in Amstelveen de 28-jarige hoofdagente Gabriëlle Cevat dood schoot.

Toch kon de Amsterdammer zich aardig wat van die roerige avond herinneren, behalve dan al wat er echt toe doet, zo bleek gisteren tijdens het proces tegen hem bij de Amsterdamse rechtbank.
In de rechtszaal vertelde de 49-jarige verdachte voor het eerst honderduit over de avond waarop hij Gabriëlle Cevat dood schoot. Hoe hij die negende juli in zijn woning in de Bijlmer een literfles wodka achterover sloeg. Hoe hij zijn ex-vriendin Patricia en haar familie weer vreselijk was gaan bedreigen over de telefoon. Hoe hij naar Amstelveen reed en twee kogels in de voordeur van haar ouders schoot. Hoe hij vervolgens weer in zijn auto stapte om van het huis van Patricia in Amstelveen-Noord eenzelfde ‘rotzooi te maken’.

Bron: BN De Stem