Jan Hensema is geboren op 30 juni 1944 te Dordrecht. Iedereen kent hem, maar vooral kent men zijn tekeningen van stad en streek. Jan is als illustrator onder andere werkzaam voor het ANP, de Haagsche Courant, het bedrijfsleven en SBS-6
BNR: OM eist levenslang in zaak-Nienke

BNR: OM eist levenslang in zaak-Nienke

8 november 2005, 18:38 | ANP

DEN HAAG (ANP) – Het Openbaar Ministerie heeft dinsdag voor het gerechtshof in Den Haag een levenslange gevangenisstraf geëist tegen Wik H. De 26-jarige man uit Hoek van Holland bekende vorig jaar in juni 2000 de 10-jarige Nienke Kleiss in het Beatrixpark in Schiedam te hebben vermoord.

Volgens advocaat-generaal F. van Es moet de samenleving maximaal beschermd worden tegen deze man. De kans op herhaling wordt door deskundigen hoog ingeschat. Van Es is er niet van overtuigd dat H. behandeld kan worden en zag geen andere eis dan de maximale. ,,Er zit een beest in mij, heeft de verdachte gezegd”, aldus Van Es. ,,De maatschappij moet worden behoed.”

De rechtbank in Rotterdam veroordeelde H. eerder dit jaar tot twintig jaar celstraf en tbs met dwangverpleging. Als het hof in Den Haag levenslang geen passende straf acht, wil Van Es dat de in Rotterdam opgelegde straf en tbs-maatregel gehandhaafd blijven. Ook wil de aanklager dat H. eerst twee derde van zijn celstraf uitzit voordat hij aan de tbs begint, zoals ook de rechtbank heeft bepaald.

Bron: BNR