Jan Hensema is geboren op 30 juni 1944 te Dordrecht. Iedereen kent hem, maar vooral kent men zijn tekeningen van stad en streek. Jan is als illustrator onder andere werkzaam voor het ANP, de Haagsche Courant, het bedrijfsleven en SBS-6
BNR: OM in beroep tegen alle vonnissen Nomads

BNR: OM in beroep tegen alle vonnissen Nomads

OM in beroep tegen alle vonnissen Nomadsvergroot foto

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft tegen de vonnissen van alle van drievoudige moord verdachte Nomads hoger beroep aangetekend. Eerder gaf het OM te kennen dat het in beroep zou gaan tegen een beperkter aantal vonnissen van de Hells Angel. ANP-Foto/Jan Hensema

 

31 maart 2005, 22:12 | ANP

ROTTERDAM (ANP) – Het Openbaar Ministerie (OM) heeft tegen de vonnissen van alle van drievoudige moord verdachte Nomads hoger beroep aangetekend. Eerder gaf het OM te kennen dat het in beroep zou gaan tegen een beperkter aantal vonnissen.

De rechtbank veroordeelde twaalf Nomads, Hells Angels uit Limburg, op 17 maart tot straffen van zes jaar en sprak er drie vrij. Het OM had tegen veertien van de in totaal vijftien verdachten een levenslange gevangenisstraf geëist.

Volgens het OM was bewezen dat de veertien in februari van het vorig jaar drie clubgenoten met voorbedachten rade hadden vermoord in de vergaderruimte van hun clubhuis in Oirsbeek. De lichamen van het doodgeschoten drietal werden twee dagen nadien gevonden in de Geleenbeek bij Echt.

Bron: BNR