Jan Hensema is geboren op 30 juni 1944 te Dordrecht. Iedereen kent hem, maar vooral kent men zijn tekeningen van stad en streek. Jan is als illustrator onder andere werkzaam voor het ANP, de Haagsche Courant, het bedrijfsleven en SBS-6
Boekillustratie: Amok in de rechtszaal

Boekillustratie: Amok in de rechtszaal

Leusden, René van

omschrijving:

Hoe serieus de rechtspraak ook genomen dient te worden, er zijn van die zaken waarbij zelfs de strafrechter zich moet verbijten om niet in de lach te schieten. De ene keer ligt dat aan de wijze waarop verdachten hun eigen verdediging voeren. De andere keer is het vooral de bizarre, veelal tragikomische situatie waarin verdachten zijn beland.
‘Amok in de rechtszaal’ is een bundel toegankelijk geschreven praktijkverhalen over dit soort rechtszaken. Verhalen met een knipoog naar het leven. Ze gaan niet over zware delicten, noch over zware criminelen. Van enkele voorvallen kun je voorzichtig stellen, dat iedereen het had kunnen overkomen.
René van Leusden (1954) is rechtbankverslaggever van de Haagsche Courant. Hij beschreef talloze grote en kleine rechtszaken. ‘Amok in de rechtszaal’ bevat een bloemlezing van zijn fraaiste verhalen.

Jan Hensema (1944) is als illustrator onder andere werkzaam voor het ANP, de Haagsche Courant, het bedrijfsleven en SBS-6. Hij maakte speciaal voor ‘Amok in de rechtszaal’ een aantal illustratieve tekeningen.

Bron: Uitgeverij De Nieuwe Haagsche