Jan Hensema is geboren op 30 juni 1944 te Dordrecht. Iedereen kent hem, maar vooral kent men zijn tekeningen van stad en streek. Jan is als illustrator onder andere werkzaam voor het ANP, de Haagsche Courant, het bedrijfsleven en SBS-6
De Pers: Hoofdverdachte hiv-zaak: Ik heb niemand besmet

De Pers: Hoofdverdachte hiv-zaak: Ik heb niemand besmet

Gepubliceerd: vrijdag 17 oktober 2008 12:53
Update: vrijdag 17 oktober 2008 13:37

Hoofdverdachte hiv-zaak: Ik heb niemand besmet"Ik heb nooit de intentie gehad om mensen moedwillig te besmetten. Dat heb ik ook nooit gedaan." Dat heeft de hoofdverdachte in de geruchtmakende hiv-zaak, Peter M., vrijdag op de laatste zittingsdag voor de rechtbank in Groningen verklaard.

Volgens M. overheersen bij hem gevoelens van schaamte en spijt. "Het valt me zwaar allemaal. Ik heb nooit verkeerde bedoelingen gehad", zei hij. "Ik heb nooit iets beraamd of gepland. Het verkrachten en bewust besmetten van mensen vind ik een verwerpelijke gedachte. Daar distantieer ik me echt van."

Volgens de verdachte was er sprake van een subcultuur onder homoseksuele mannen. "In mijn visie moet dit alles in een brede context worden gezien. Er was sprake van een cultuur waarin iedereen zijn eigen risico’s nam en de grenzen opzocht. Een subcultuur van drugs- en alcoholgebruik en onveilige seks, waaraan veel mensen meededen en waarvoor iedereen ook steeds terugkwam."

Bron: De Pers