Jan Hensema is geboren op 30 juni 1944 te Dordrecht. Iedereen kent hem, maar vooral kent men zijn tekeningen van stad en streek. Jan is als illustrator onder andere werkzaam voor het ANP, de Haagsche Courant, het bedrijfsleven en SBS-6
De Pers: Kroongetuige dronk whiskey tijdens verhoor

De Pers: Kroongetuige dronk whiskey tijdens verhoor

Gepubliceerd: maandag 17 november 2008 19:57
Update: maandag 17 november 2008 20:49

Giuseppe ‘Peter’ la S., kroongetuige van justitie in een reeks liquidatiezaken, heeft alcohol genuttigd terwijl hij een verklaring aflegde. Dat bleek maandag tijdens een pro-formazitting voor de rechtbank in Amsterdam, in de zaak tegen twee mannen die worden verdacht van betrokkenheid bij liquidaties dan wel pogingen daartoe.

,,Verbijsterend”, zo noemde advocaat Nico Meijering het feit dat La S. ,,een dubbele whisky” dronk tijdens een verhoor. Het is vooralsnog onduidelijk in welke setting La S. de verklaring heeft afgelegd. Uit het verslag van het verhoor zou opgemaakt kunnen worden dat het om een horecagelegenheid ging.
Kluisverklaring
Volgens het Openbaar Ministerie (OM) is het beslist niet zo dat La S. ,,benevelde verklaringen” heeft afgelegd. De betreffende verklaring is een zogeheten kluisverklaring: de inhoud is nog niet bekendgemaakt door justitie. In een verhoor vorige week heeft La S. volgens Meijering ontkend dat er tijdens het afleggen van die verklaring alcohol is gedronken.

Meijerings cliënt is Ali A. Hij wordt er onder meer van verdacht dat hij zou hebben bemiddeld tussen opdrachtgever en uitvoerders bij de liquidatie van vastgoedhandelaar Kees Houtman, in november 2005. A. ontkent iedere betrokkenheid. De zaak tegen Ali A. en zijn vermeende handlanger Sjaak B. zal vrijdag worden voortgezet. In februari 2009 zal het liquidatieproces Passage inhoudelijk van start gaan.

Kroongetuige dronk whiskey tijdens verhoor

Rechtbanktekening liquidatiezaak kroegbaas Thomas van der Bijl, een van de zaken waarin La S. als getuige fungeert. Tweede van rechts verdachte Fred. R. | ANP TEKENING JAN HENSEMA

Bron: De Pers