Jan Hensema is geboren op 30 juni 1944 te Dordrecht. Iedereen kent hem, maar vooral kent men zijn tekeningen van stad en streek. Jan is als illustrator onder andere werkzaam voor het ANP, de Haagsche Courant, het bedrijfsleven en SBS-6
Was getekend … een uniek boek van Jan Hensema

Was getekend … een uniek boek van Jan Hensema

‘Was getekend’ is een boek van Jan Hensema en uitgeverij De Nieuwe Haagsche. Enige tijd geleden werd het eerste exemplaar van dit prachtige kijk- en leesalbum overhandigd in de Augustijnenkerk in Dordrecht aan burgemeester Bandell. Hoe terecht die locatie was leert u in dit boek van 106 bladzijden met een keur aan tekeningen van Jan Henseman: Dordrecht en de regio zijn namelijk prachtig in beeld gebracht.

Hensema past de punttechniek toe, waardoor de wintertekeningen zachter worden.

Het boek toont bijvoorbeeld de platen van de Grote Kerksbuurt, het Grote Kerksplein, Museumstraat en Het Hof. De omgeving van Dordt komt ook aan haar trekken want ook de Hoekse- en Alblasserwaard zijn vertegenwoordigt met fraaie tekeningen van vooral karakteristieke gebouwen.

Jan_tekening_5-795554 

Lezers van Dagblad De Dordtenaar kennen het werk van Jan Hensema, want hij is een vaste medewerker van die krant. Nu kan iedereen gaan genietien van zijn Werk. ‘Was getekend’ is een origineel en tijdloos cadeau of relatiegeschenk.

De prijs van het boek is slechts € 19,00. exclusief verzendkosten. U kunt het bestellen via : info@janhensema.nl o.v.v. uw naam, telefoonnummer, adres en woonplaats